divendres, 2 de març del 2012

Faena feta... no du destorb

Com cada estiu, la cabassada de textos, fotos i links que jo tenia preparada amb tota la informació referida a Montaverner, i que havia recopilat pacientment i il·lusionadament al llarg de 2010, ja la tenia ben enllestida.
Un canvi, que jo entenc menor, com és el de les persones encarregades de maquetar i imprimir el llibre de festes, sembla que ha impossibilitat que el dossier informatiu que ara teniu a les mans (o hauré de dir al teclat?) haja pogut eixir conjuntament amb el llibre de festes de 2011, tal i com havia vingut essent una realitat ininterrompuda des de fa ara dèsset anyets. Ni més ni menys.
Jo només puc dir-vos que per mi no hi ha hagut cap impediment, que vaig telefonar a qui m’havien dit que calia, que n’era el responsable, i ací estem. A 7 d’agost i sense cap resposta.
Ara bé, solucions, si és que hi ha voluntat, n’hi ha: com la ja tradicional d’imprimir una separata, com se sol fer a d’altres llocs. Així ho fan per exemple a les Festes de la Puríssima d’Ontinyent, que publiquen cada any la separata Almaig.
Per mi, doncs, no serà.
Només em dol que la gent, que esperava el dossier amb il·lusió i que sé que se’l col·lecciona, tinga enguany un xicotet buit a l’edició impresa.


I el canvi d’edició l’hem hagut de fer de colp, però no ha sigut traumàtic sinó molt enriquidor.
Internet, però, ens obri múltiples finestres i, ja veureu com resulta de pràctic el format que penge enguany a la xarxa, imprimible també, per altra banda.
En primer lloc, ja no tenim la limitació d’espai a què el paper ens obligava, encara que està maquetat també.
En segon, la possibilitat fonamental d’emprar els hiperenllaços fa que cada titular us el puga enllaçar amb la informació original, si és que el mitjà de comunicació la té en edició digitalitzada.
Açò significa que podeu amplificar tant com vulgueu les fonts informatives i, sobretot, comparar-ne les versions, sovint diferents.
Com que podeu ampliar les imatges a la vostra pantalla, podreu llegir a pleret els textos que a priori apareixen en lletra menuda, i que ara podeu llegir més còmodament. El mateix ocorre amb les fotos, que podeu vore amb un major detall.
I quart, i no és una característica menor, les possibilitats de difusió es multipliquen, ja que podeu reenviar l’enllaç per correu electrònic, Facebook, etc.
Finalment, agrair a tots els mitjans que han tingut a bé informar sobre el nostre poble, Montaverner, que ho continuen fent, que nosaltres els donarem a conéixer. En l’àmbit local hem de reconéixer el mèrit que ha imprimit José A. Boix a La Font, amb els àlbums de fotos i actualitat social i eclesial.
Gràcies a tots pel suport que ens esteu donat i a disfrutar... però informant-vos, que és la millor manera de fer ciutadans lliures.

Lluís M. Segrelles


Ací teniu el Dossier informatiu Montaverner 2010.